Afgelopen vrijdag stond in het teken van de eerste belangrijke afspraak van het seizoen voor de deelnemende ploegen in de Topcompetitie. Op de Bikemotion in de Jaarbeurs van Utrecht was de eerste Wattmeister van het seizoen. Deze Wattmeister was naast een wedstrijd voor de competitie ook bepalend voor de plek van de ploegauto in het achtervolgerspeloton van de Topcompetitie. Namens Westland Wil Vooruit deed Bram Nelck mee.

Met een groot aantal toeschouwers bij het Wielercafe in de Jaarbeurs was het direct een mooi startschot voor het wielerseizoen van Westland Wil Vooruit. Met de Ster van Zwolle op zaterdag was het wel even zoeken naar wie namens Westland Wil Vooruit een gooi zou mogen doen naar de Rode Leiderstrui. Uiteindelijk viel de keuze op Youngster Bram Nelck en deze pakte de uitdaging met twee handen aan.

Tijdens een oefening thuis werd duidelijk welk wattage per kilogram hij zou moeten kunnen halen en daarmee waren de verwachtingen hooggespannen. Uiteindelijk werd Bram 6e in een veld met continentale renners. De pech was nog eens dat vlak na hem twee renners stopten. Had hij dat geweten, dan had plek 4 zomaar mogelijk zijn geweest.

Ondanks dat de 2e jaarsbelofte meerdere continentale renners achter zich laat, klonk er toch weinig tevredenheid in zijn stem. “Ik denk dat tevreden moet zijn. Het waren zware omstandigheden en heel erg warm. Het was mooi dat er zoveel toeschouwers waren, maar die zorgde wel voor zwaardere omstandigheden.”
De man met de bijnaam de Pittbul weet dat hij nog niet zijn maximum heeft gehaald en hoopt op een herkansing later in het seizoen. “Met de trainer van ploegleider Leon Hofman heb ik thuis geoefend en daar kwam een hoger wattage per kilogram uit. Ik denk dan ook dat de omstandigheden zwaar meewegen. Hopelijk kan ik verderop in het seizoen nog een nieuwe poging doen en dan mijn uitslag van vrijdag verbeteren.”

Voor Westland Wil Vooruit is het een mooie uitslag. Het komende seizoen zullen zij in ieder geval op de 6e positie hun ploegleiderswagen in de achtervolgerskaravan mogen plaatsen.