Na zijn overwinning in Nieuw-Vossemeer heeft ‘s-Gravenzander Bob van den Berg zaterdag ook in Maartensdijk gewonnen. De renner van Westland Wil Vooruit reed in de koers over 70 kilometer constant van voren mee en zat in vrijwel elke kopgroep die wegreed. Ook in de beslissende slag was van den Berg vertegenwoordigd en wist hij met de overwinning er van door te gaan.

Al vroeg in de wedstrijd ging het bij de amateurs op een lint. Door de vele bochten in het parcours was het lastig om naar voren te rijden. Bob van den Berg was bij de les en wist mee te springen in de eerste kopgroep van vijf renners. Deze vijf kregen niet veel ruimte en enige tijd later werden zij weer ingerekend door het peloton.

Even later ontsnapte er weer een groep, nu van zes renners, met daarbij weer van den Berg. Mede door een valpartij in de kop van het peloton kregen deze zes al snel een ruime voorsprong. Het peloton was niet bij machten om dit weer dicht te rijden en de zes waren gevlogen. In de strijd om de overwinning liet Bob van den Berg zien dat hij de sterkste was en won de 47e Maartensdijkse Acht.

Achter de kopgroep van zes was Wilfred Slieker drie ronden voor het eind weggereden. De sterke renner uit Monster wist zijn solo drie ronden lang vol te houden en kwam als zevende over de finish. Marco Kuijvenhoven eindigde als vijftiende. Hiermee hadden de Amateurs van Westland Wil Vooruit drie man bij de eerste twintig.