In de bezemwagen neemt Wieler Westland elke maandag de uitslagen door die nog niet zijn vermeld zijn op de site. Ook dit weekend zijn er goede prestaties geleverd van de Westlandse renners die het vermelden waard zijn! Een overzicht.

In een nat Veendam stonden zaterdag de nieuwelingen en junioren aan start voor de 22e Kleine omloop van de Veenkoloniën. De nieuwelingen hadden daar een koers over 80 kilometer. Ondanks dat er weinig wind stond werd er wel hard gekoerst, waardoor het brak. Roy Duijvesteijn, Stef Suijker en Luc van der Hoeven wisten zich staande te houden en belandden in de eerste groep. De renners van Westland Wil Vooruit konden geen top 10 plek bemachtigen, maar zaten met een twaalfde plek van Duijvesteijn er zeer dichtbij. Suijker eindigde als 25e en van der Hoeven werd 41e.
Bij de junioren, die een koers over 120 km moesten rijden, maar liefst drie regiogenoten in de top 20. Lierenaar Carlo van den Berg werd elfde, Markus Meerbeek uit Naaldwijk veertiende en Nick Brabander zestiende.

Dichter bij huis werd er ook gekoerst. Zo stonden er een aantal Westlanders aan start bij de funklasse in de 62e Ster van Berkel. Bij de A klasse werd Erwin van Dam in de sprint om de overwinning geklopt door Marc Stouten. Hierdoor werd de Poeldijker van Pentakeep de Zeeuw tweede en staat momenteel vierde in de tussenstand van het wielerkampioenschap van Rotterdam.  Bij de B categorie ging Hans Meerbeek aan de haal met de overwinning. De Naaldwijker wist met een kleine voorsprong te winnen en is nu leider bij de B in het wielerkampioenschap van Rotterdam.

Zondag stond in Hank de 64e wielerronde van dit dorp op het programma. Bij de elite/beloften stond ‘s-Gravenzander Jason van Dalen aan start. De renner van Delta Cycling zat in een kopgroep van negen die de koers kleurde. In de finale bleek Peter Schulting de sterkste te zijn. van Dalen eindigde als zesde.