Van Heemskerk tot aan Hoogerheide. Dit weekend is er weer overal gekoerst door onze regiogenoten en zijn er veel top tien plekken behaald. Een overzicht van al deze prestaties.

Zaterdag won Jos Koop bij de elite/belofte de ronde van Dordrecht. Eerder op de dag stond Marco Middelburg aan het vertrek bij de masters 40+. De fietsende loodgieter liet zien dat hij het koersen nog steeds niet verleerd is en werd zevende na een uur koers.

Op zondag waren er meerdere wedstrijden in het land. Zo startte Monsterse Minke Bakker in het Noord-Hollandse Heemskerk in een koers over 60 km. Judith Jelsma won deze koers met vijf seconden voorsprong. Bakker zat in het peloton en sprintte naar de vijfde plek.

Naast de overwinning van Jos Koop werd er in Hoogerheide werd er goed gepresteerd door andere regiogenoten. Zo was Freek Middelburg dicht bij een podiumplek. De Lierenaar van Westland Wil Vooruit zat samen met zijn ploeggenoot Markus Meerbeek in een achtervolgende groep op twee koplopers. In de sprint om plek drie kwam Middelburg 4 honderdste te kort voor het podium en werd vierde. Meerbeek eindigde als vijfde. Nick Brabander finishte in een groepje erachter als achtste.

Bij de amateurs was het Bram Mens die als achtste over de finish kwam. Danny Vrolijk eindigde als elfde.