Elke week stapt Wieler Westland weer in de bezemwagen om de uitslagen van de afgelopen weekend door te nemen. Ook dit weekend hebben onze regiogenoten goede prestaties neergezet. Wij zetten deze prestaties voor u op een rijtje in de bezemwagen.

Zondag reden Nick van der Meer en Jos Koop in het Belgische Boom. In deze koers over 113 km wisten drie renners weg te rijden. Zij wisten met 4 seconden sprinten voor de overwinning, welk werd gewonnen door Tom Verhaegen. De sprint van het peloton werd gewonnen door Koop, die daardoor op de vierde plek eindigde. Van der Meer had te maken met een lekke band en kon hierdoor de koers niet uitrijden.

Ook het NK MTB Marathon, de Bart Brentjes Challenge, stond afgelopen zondag op het programma. Veel regiogenoten waren daarom naar Limburg afgereisd om deze koers te rijden. Bij de beloften wist Maassluizer Bas van der Kooij vierde te worden. Wateringer Bram Mens eindigde bij de amateurs als achtste.

In Gouda werd er gestreden om de Cees Slingerland Bokaal. Bij de vrouwen wist eerstejaars juniordame Larissa Hartog zesde te eindigde tussen de elite/beloften. Een zeer nette prestatie dus van de Lierse