Het afgelopen weekend is er weer volop gekoerst door onze Westlandse renners en rensters. In de bezemwagen pakken wij deze prestaties op en nemen wij graag met jullie door.

Op zondag stond Heerhugowaard weer in het teken van wielrennen. In de 48e ronde van het dorp stonden de dames om 13:45 uur aan start. Na ruim anderhalf uur koers was het Esther Veen die vijf seconden voor een sprintend peloton naar de overwinning reed. Monsterse Minke Bakker was in het pelotonsprint 9e en daarmee dus tiende in de einduitslag. Haar dorpsgenoot, amateur Wilfred Slieker, eindigde netjes als twintigste tussen de elite/beloften in Heerhugowaard.

Jim Lindenburg stond met Metec TKH aan start in de Grote Prijs Jef Scheerens. In deze UCI 1.1 koers, waar veel Pro Tour ploegen aan start stonden, kon de Wateringer zich goed staande houden. Timothy Dupont won de massasprint. Lindenburg wist redelijk vooraan te finishen. Hij eindigde als 33e.

Ook op de MTB waren Westlanders actief. In Kluisbergen was het circus van de Benelux Cup neergestreken. Bij de nieuwelingdames was er weer een podium weggelegd voor Larissa Hartog. De Lierse wist tweede te worden op gepaste afstand van winnares Puck Pieterse. Bij de dames elite/belofte reed Kim Bodemann naar een tiende plek.