In de Beslissende Slag gaan we de uitslag voorbij. We vragen de mannen die de koers maakten naar hun versie. Wie was goed? Wie niet? Was het echt met overmacht, was het maar net aan? In deze beslissende slag blikken we terug op het Wielerspektakel Naaldwijk met winnaar Pim Zwinkels en nummer 2 Ivano Zwirs.

Nog nooit kregen we zoveel reacties op ons bericht, nog nooit kregen we zoveel likes op een bericht, wat de overwinning van Pim Zwinkels niet allemaal teweeg brengt. Hij merkte het al toen hij door de finishstraat reed. Ondanks dat zijn vluchtmakker Ivano ook een populaire Trimmer is, waren de meeste aanmoedigingen toch aan het adres van Pim. We denken dat zijn populariteit vooral te maken heeft met zijn aanvalslust. Ieder criterium weer viel hij aan en vaak had hij pech. De teneur in het Trimmerspeloton was dan ook dat iedereen hem de overwinning gunde. De goedlachse Trimmer met zijn roze schoenen. Waarom er vooral vrouwen van boven de 50 reageerde wordt niet verklaard hierdoor, maar als de term toyboy valt, volgt er een veelzeggende lach.
Een foto zegt meer dan 1000 woorden, daarom mogen jullie zelf oordelen:

Pim geheel nuchter in de feesttent in De Lier na zijn tweede plek.

De term toyboy gaat in ieder geval niet op voor Ivano Zwirs. De nummers 1 en 3, Pim Zwinkels en Barry Bel, kwamen opgeteld nog niet aan de leeftijd van Ivano. Als 54e jarige gaf hij toch een peloton vol kleppers het nakijken. Pim gaf onomwonden toe dat Ivano de sterkste van twee was. Het bevreemde hem dat Ivano niet probeerde weg te rijden. Zelfs niet toen de kopbeurtjes van Pim kleiner werden en al helemaal de laatste ronde toen Pim alleen nog maar in het wiel van Ivano zat.

Navraag bij Ivano leert dat hij al behoorlijk op zijn limiet zat. Met Pim vast geplakt in zijn wiel was hij niet zeker van zijn voorsprong op de rest en dus bleef hij doorrijden. Vanaf de kant gezien had Ivano ruimte genoeg om wat te bluffen, maar als je vol in de finale zit, is dat toch wat anders. Hij koos er voor om door te rijden  met het risico geklopt te worden in de sprint. En zo geschiedde. In de finishstraat ging Ivano vanuit de bocht aan. Pim kon het al snel overnemen en won uiteindelijk vrij eenvoudig de sprint. Voor Ivano was de 2e plek een mooi resultaat voor een middagje lol.

Bijna had Ivano niet eens hoeven sprinten voor de eerste plek. Tijdens de koers werd namelijk omgeroepen dat Pim niet in de uitslag opgenomen zou worden door het ontbreken van zijn chip in het systeem. Het blijkt dat Pim sinds Poeldijk op een nieuwe fiets rijdt. Sinds Poeldijk reed hij met een huurchip en deze stond nog gekoppeld in het systeem. Voor Naaldwijk had hij eindelijk de moeite genomen om zijn eigen chip op zijn fiets te zetten en dat leverde dus het genoemde probleem op. Gelukkig kon Pim hier ook weer op zijn populariteit rekenen. Nadat was omgeroepen dat Pim niet in de uitslag zou worden opgenomen, was het in de Jurybus drukker dan langs het parcours. De jury was snel overtuigd dat de onbekende chip, die elke ronde als tweede de finish passeerde, die van Pim wel moest zijn en was het probleem dus weer opgelost.

Pim zelf sprak vol bewondering over Ivano. Hij liet weten dat het vooral aan Ivano te danken was dat ze weg bleven. Op het moment dat Stougje zijn poging te niet werd gedaan, ging de Ivano weg en die trok zo hard door dat Pim alle zeilen bij moest zetten om mee te zitten. Nadat Pim het over had genomen van Ivano bleken ze een gat te hebben. Daarna was het weer Ivano die steevast harder reed dan Pim, maar uiteindelijk maakte ze er samen een succesvolle vlucht van. Niet alleen dankzij het harde werken van Ivano en Pim, maar ook door het werk van zijn gelegenheidsploeggenoten Steven Krul en Odwin Bink. Zij zorgden er voor dat als er iemand naar toe probeerde te rijden, dat zij mee zaten.

Voor Zwink Pinkels was het zijn eerste en dat weer voor een nieuwe ploeg. Iedere race verkoop hij zichzelf weer aan de hoogste bieder en ditmaal was het dus de oude crack Odwin Bink die met het meeste geld over had om de slanke billen van Pim te mogen sponsoren. Gezien het eclatante succes van dit eerste optreden in het boevenpak is het de vraag of Pim ooit nog in een ander pakje te bewonderen zal zijn. Ook Odwin was razend enthousiast getuige de honderden foto’s samen op het podium met Krul en Zwim. Of hij genoeg geld heeft om aan de hoge eisen van Pim te kunnen voldoen is echter nog maar de vraag.

Niet van het podium af te krijgen: zowel Barry Bel als de Binkies niet..

De foto’s van Jeroen Tibbe staan alweer op Facebook: klik hier

Wil je er mooier bij rijden van Zwim Pinkels? Een mooi echt Westlandsshirt en het wielrennen in het Westland steunen?
Schaf dan het Wieler Westland koersshirt nu aan! Wij hebben er zelfs een uiterst professionele banner voor gemaakt! Dus klik er snel op!