Na de clubkampioenschappen hebben de Trimmers een paar weken rust gekregen om zich voor te bereiden op aan komende zondag. Dan is het tijd voor de individuele tijdrit voor de Trimmers bij Westland Wil Vooruit. Net als bij de voorbeschouwing van de clubkampioenschappen doen de Trimmers waar ze goed zijn, zich verbergen. In deze beslissende slag gaan we toch proberen wat favorieten te bespreken.

De gemiddelde trimmer geeft eerst minimaal € 3.000 aan spullen uit, voordat hij überhaupt op de fiets stapt, maar voor een goede tijdritfiets, een dicht wiel of een tijdritstuur zijn ze dan weer te gierig. Op dit moment is men nog naarstig opzoek naar fietsen, wielen, en andere mogelijke voordelige onderdelen om te lenen bij bekenden. Bij het Team van van Scheijndel weten ze dat ze dat niet kunnen maken en starten ze dus gewoon maar niet. Dus ook clubkampioen Barzileij zal niet starten. Renners die niet starten, kunnen niet tot de favorieten behoren, dus tot zo ver van Scheijndel.

De iPlantjes staan wel met aantal renners aan de start, maar waar de meeste een lidmaatschap bij WWV al te duur vinden, zullen ze al helemaal geen tijdrit spullen hebben. Ze hebben wel renners in vorm in de ploeg. Natuurlijk de nummer twee van het clubkampioenschap Michel Groenewegen, maar ook Danny Groenewegen, Johan Olsthoorn en Willy Heeneman schijnen in goede vorm te verkeren. Of het gebrek aan investeringen in specialistische spullen hun op gaat breken zal zondag moeten blijken. Een veel geuit cliché is dat je altijd nog zelf moet fietsen.

Bij Quartel nemen ze de tijdrit serieus. Mark Verbeek, Jeroen Vreugdenhil, Robin Don en waarschijnlijk Thijs Quartel zelf zullen zondag aan de start verschijnen. Na het missen van de slag op het Clubkampioenschap hebben de mannen van Quartel natuurlijk wel wat goed te maken. Ze zullen het zondag niet als team kunnen doen, maar ook individueel moeten er mogelijkheden liggen voor de kleppers van de ploeg. De hang naar revanche wordt zelf zo serieus genomen dat Robin Don een gloednieuwe tijdritfiets heeft gekocht. Hier geen valse gierigheid, maar ongebreidelde wil om te winnen. Zo’n nieuw karretje moet een pak moraal opleveren en Robin wordt ook buiten zijn ploeg als favoriet getipt.

Bij ISW staan er dit keer maar twee renners aan de start. Roy Olierook en Gerben Vreugdenhil zullen acte de présence geven. Roy Olierook was de vorige keer ook al besproken als favoriet en nu wordt hij weer getipt. Ook hij schijnt over zulke mooie spullen te beschikken, dat de grote kleine man van van Scheijndel er jaloers op zou zijn. Gerben Vreugdenhil wist bij het Clubkampioenschap, ondanks allerlei excuses vooraf, beslag te leggen op de derde plaats. Ook nu weer rept hij over blessures, mindere vorm, een te korte afstand, te lange broek en gat in zijn sok. Eigenlijk kunnen we er dan wel vanuit gaan dat hij hard zal gaan zondag.

Hoe het ook zij, zondag belooft weer een mooie dag te worden voor het Westlandse Trimmerspeloton. Dit jaar wordt door de organisatie een ander parcours uitgestippeld. Waar voorheen het kanaal op en af werd gereden en het clubparcours bereikt diende te worden, wordt nu het parcours van het NK gebruikt.

Het kanaal is nog steeds onderdeel van het decor van de tijdrit, maar wel slecht als een enkeltje en niet als retour. De renners zullen via de Burgemeester Cramerlaan naar de veilingweg rijden om via de Noorlierweg weer terug te keren langs het kanaal. Een mooi en snel parcours over ongeveer 15 kilometer.

Wij van WielerWestland zien eigenlijk één echte topfavoriet. Hij is zelfs al gefotografeerd met de 1e prijs:

Nu donker en schimmig achter een servetje, maar zondag wellicht stralend op het podium?