google.com, pub-6238492612415841, DIRECT, f08c47fec0942fa0

KNWU logoDe KNWU heeft woensdag een mail naar al haar leden gestuurd met de nieuwe tarieven van de licenties. In deze berichtgeving is een er een fout in geslopen omtrent de kosten van de licentie.  Ook hebben Nederlandse renners, die bij Belgische teams rijden te maken met nieuwe tarieven van de KNWU.

 

Op de site van de KNWU staat vermeld dat tijdens het verzenden van de mail er een fout in de berekening van de nieuwe licentietarieven 2017 staat. Het bedrag van Prof B m/v was verkeerd berekend. De KNWU excuseert zich voor het ongemak en heeft donderdag de goede prijzen naar al haar leden gestuurd.

Daarnaast heeft de KNWU nieuwe regels omtrent Nedelranders die hun licentie aanvragen bij een buitenlandse wielervereniging. Zij moeten rekening houden met een aantal belangrijke zaken. Onderstaand wordt specifiek de Belgische wielerbond benoemd, doordat het regelmatig voorkomt dat Nederlandse wielrenners voor een Belgische vereniging actief zijn.

  • Bij nieuweling interclubwedstrijden van de Belgische wielerbond mogen maximaal 10 buitenlandse deelnemers meerijden;
  • Er mogen maximaal 25 ploegen van 6 renners deelnemen aan junioren interclubwedstrijden. Dit geldt ook voor de internationale wedstrijden op de Belgische kalender;
  • Belgische clubs mogen, evenals in voorgaande jaren, geen combinatie aangaan met Nederlandse verenigingen om deel te nemen in één- en meerdaagse wedstrijden op de Nederlandse kalender (je kunt dus niet als “gast” mee met een Nederlandse club).

Door deze maatregel wordt het lastig om je als Nederlandse renner te kwalificeren voor het NK. Daarnaast kun je in de meeste gevallen niet opgenomen worden in een KNWU Districtsploeg.
Als je in 2017 een licentie aanvraagt met daarop een buitenlandse verengingsnaam, betaal je voor de licentie € 275,-