google.com, pub-6238492612415841, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Op 17 januari start het nieuwe Pro Tour seizoen weer met de Tour of Down Under. In dit nieuwe seizoen voor het eerst sinds tijden weer twee Westlanders die op het hoogste niveau van het wielrennen uitkomen. Daarnaast rijdt er nog een Westlander op Pro-continentaal niveau en nog twee renners buiten het Westland die hun opleiding hebben genoten bij Westland Wil Vooruit. Wieler Westland heeft al deze renners  voor u in een overzicht gezet.

 

Foto: Lotto-Jumbo

Foto: Lotto-Jumbo

Al jaren een vaste waarde in de Pro Tour.Tom Leezer, de man die in 2016 bijna wereldkampioen werd. Ook dit jaar verdedigt de ‘s-Gravenzander de kleuren van Lotto Jumbo. Leezer zal ook in 2017 zijn kopmannen ondersteunen in de verschillende koersen

 

Foto: Team Sunweb

Foto: Team Sunweb

Nieuw in de Pro Tour is Lennard Hofstede. De renner uit Poeldijk zal dit jaar uitkomen voor Team Sunweb. De talentvolle renner komt over van Rabobank CT waar hij vorig jaar een goed seizoen draaide, met de eindzege in de Rhône-Alpes Isère Tour en een derde plaats in het eindklassement van de Tour de Bretagne. Dit jaar mag Hofstede het proberen op het hoogste podium van het wielrennen.

 

Foto: Roompot Nederlandse Loterij

Foto: Roompot Nederlandse Loterij

Ook op het pro-continentale niveau komt er een Westlander in actie. Jesper Asselman blijft zijn ploeg Roompot Nederlandse loterij trouw. Het is de derde op een volgende jaar dat de Wateringer in de kleuren rijdt van de enige procontinentale ploeg van Nederland. Vorig jaar wom Asselman de Energiewacht van Drenthe. Dit jaar hoopt Asselman finales te kunnen rijden in een aantal semi-klassiekers.

 

Kan Kruijwijk dit jaar het roze winnen?

Kan Kruijswijk dit jaar het roze winnen?

Naast de Westlanders rijden ook twee renners in de Pro Tour die hun opleiding hebben gehad bij Westland Wil Vooruit. De bekendste van twee is Steven Kruijswijk. De renner uit Nuenen, die zijn juniorentijd heeft gereden bij de Westlandse vereniging was vorig jaar dicht bij de eindoverwinning van de Giro d’Italia. Dit jaar gaat Kruijswijk weer voor eindwinst in de eerste grote ronde van het seizoen.

 

Foto; Lotto-Jumbo

Foto; Lotto-Jumbo

De andere renner die bij Westland Wil Vooruit heeft gereden is Jos van Emden. De Schiedammer staat bekend als een tijdrijder pur-sang. Van Emden zal samen met Leezer en Kruijswijk in 2017 bij Lotto Jumbo rijden.