Bas van der Kooij

Bas van der Kooij

Dit weekend staat het finaleweekend van de clubcompetitie om het programma. Voor de Westlandse wielervereniging Westland Wil Vooruiteen belangrijk weekend, want zij kunnen dit jaar Nederlands kampioen voor clubploegen worden. Gisteren begon het finaleweekend met een omloop over 146 km.

Om 12:00 stonden de renners aan start voor de omloop in de polder rond het Groningse Usquert. De renners moesten 12 ronden van 12,2 km afleggen. Tijdens de koers waren er een aantal renners die probeerden weg te rijden uit het peloton. Onder andere Dennis Buijs van Restore Cycling koos voor de aanval. Toch hielden de aanvallers geen stand en werden ze weer teruggepakt door het peloton.

Met nog vijf ronden voor de boeg reed Maassluizer Bas van der Kooij weg samen met acht andere. De kopgroep van negen kreeg een maximale voorsprong van 3:20 min. Met nog 1 ronde voor de boeg had de kopgroep nog 1:30 voorsprong. In deze laatste ronde wist van der Kooij weg te rijden samen met Bram de Kort. De twee kregen een voorsprong van 15 seconden op de groep daarachter.

In een sprint-a-deux wist de Kort van der Kooij te verslaan en won daarmee de omloop. Van der Kooij werd tweede.In het peloton wat op 1:03 min volgde reed ‘s-Gravenzander Jason van Dalen 11e, Honselersdijker Nick van der Meer 132 en Poeldijker Dennis van Leeuwen pakte de 17e plek net voor Naaldwijker Robbert Keus die 18e werd. De gehele uitslag is te vinden ophttp://www.finaleclubcompetitie.nl/images/2016/ClubcompFinale_Mannen_etappe_1_Omloop_Result.pdf