zomoco-A-bij-Swift-28816Nadat vorige week de ZoMoCo op de Coureur was verregent, was het gisteren weer een natte bedoeling tijdens de ZoMoCo op het parcours van Swift. Hierdoor waren er maar weinig renners naar Leiden afgereisd om deel te nemen aan deze competitie. Een van de renners was de Pool rijdend voor Argos – van Scheijndel Bartek Strzelski. Hij was de vorige keer derde geworden op Swift en was nu naar Leiden teruggekomen om die prestatie te verbeteren.

Om 10:00 vertrok het A peloton bestaande uit 16 renners voor een koers over 28 ronden over de bult van Leiden. De venijnige klim die in het parcours zit eiste zijn tol. Maar vijf renners wisten bij elkaar te blijven, de rest moest eraf. Bij deze vijf Strzelski die in de sprint op 1 tiende van een seconde werd geklopt door Wilbert Heijn en daarmee tweede werd in de ZoMoCo.

Zomoco-BC-bij-Swift-28816Bij de B renners waren het de mannen van de Westlandse ploeg 1 2 3 ter Laak die hun meerdere moesten kennen Sjaak Olsthoorn van RCMD de Coureur. In de sprint voor de overwinning wist Olsthoorn Jacco Jansen (2) en Peter van der Windt (3) achter zich te houden.