Het seizoen bij de van Scheijndel wielerploeg is goed begonnen. Hun duur betaalde internationaal trimmer Bartek heeft de allereerste Omloop van de Glazenstad voor trimmers gewonnen. Bartek was in de sprint van een kopgroep van vijf Mark Verbeek en Patrick van der Knaap te snel af. 

Vanaf de Vogelaer schoot de wedstrijd na een geneutraliseerde ronde snel in gang. De eerste tien ronden werden in een moordend tempo afgewikkeld en toen was er nog geen definitieve groep gaan lopen. In eerste instantie was een groep weg met Mark Verbeek, Patrick van der Knaap Jaco de Hoog en Ronald Barzileij. Zij kregen al snel gezelschap van meerdere renners en daarbij zat ook niemand minder dan Willy Heeneman. De Directeur Sportif liet langs de kant duidelijk horen wat zijn renner moesten doen en zo kwam alles weer bij elkaar.

Niet veel later begonnen de schermutselingen weer opnieuw en gemene deler daarvan was de aanwezigheid van Mark Verbeek, Patrick van der Knaap en Bartek Strzelski. Het was een continu stuivertje wisselen op kop en ook Pino zag het gevaar. Hij reed in zijn eentje naar de kop van de wedstrijd, maar precies op het moment van aansluiten muisden vijf man er vandoor. Niet geheel toevallig waren dit Mark Verbeek, Bartek Strzelski en Patrick van der Knaap, dit keer aangevuld met Sem van den Bogaert en Marijn Stolze.

Het peloton viel bij het terug halen van de achtervolgende groep stil. De grote blokken van van Scheijndel, ipLants en Tuin & Terras hadden vrede met de ontstane kopgroep. Daarmee werd al vrij snel duidelijk dat vijf vooraan zouden mogen gaan strijden voor het open Westland’s Kampioenschap. Tot de laatste ronde werd er eendrachtig samengewerkt, maar in de laatste ronde was het oud Belofte Sem die probeerde een sprint te ontlopen. Zijn poging werd echter te niet gedaan door zijn vier vluchtmakkers en zo kwam het tot een sprint aan de Vogelaer.

Bartek toonde zich duidelijk de sterkste in de sprint. Mark Verbeek wist nog net de tweede plek te houden voor de snel opkomende Patrick van der Knaap, terwijl Marijn Stolze nog voor Sem van den Bogaert wist te eindigen. Zo werd een mooi en goed georganiseerde evenement afgesloten met een verdiende winnaar. De leden van kopgroep fluisteren na afloop met diep respect over het rijden van Bartek en konden vrede  hebben met diens overwinning.

Vooraf was het Mark Verbeek die zelf zijn favorieten rol naar beneden probeerde te praten. Volgens zijn redenering kon iemand die nog nooit iets gewonnen had niet de favoriet zijn. Hij bewijst in ieder geval niet vaak op het podium gestaan te hebben, want iedereen met meer podiumervaring weet dat hij zijn zonnebril af moet zetten:

Mark legt nog maar eens uit waarom hij niet gewonnen heeft:

 

Ook Bartek heeft wat uit te leggen: