In het Avontuur vanachter het stuur kruipen we achter het stuur van de ploegleidersauto van Westland Wil Vooruit. Met onze steun en toeverlaat Gerard Heskes kijken we terug op wat is geweest, maar nog belangrijker kijken we vooruit naar wat komen gaat. In deze editie kijken we terug op de seizoensopening in de Ster van Zwolle en blikken we vooruit op de thuiswedstrijd in de Ronde van Zuid-Holland.

 De seizoenstart in de Ster van Zwolle vorige week was een tegenvaller. Toch zag ploegleider Heskes zoals altijd genoeg lichtpunten. Twee valpartijen en evenveel hongerkloppen zorgde voor uitslagen ver op het tweede blad. Vooraf was wel gehoopt om in ieder geval te kunnen scoren met Nick van der Meer, maar juist hij nam 1 van de 2 hongerkloppen voor zijn rekening. Het koude weer had zijn weerslag op de energie voorraad van de renner en op het moment dat hij juist die energie nodig had, begon de motor te sputteren.

Vooraf hadden renners afgesproken om te wachten. Tussen kilometer 105 en 130 zou de koers de juiste richting op gaan voor waaiervorming. Het devies was dus krachten sparen en van voren zitten op het moment dat het moet. Dit lukte allemaal wonderwel, maar toen kwamen de genoemde valpartijen en hongerkloppen. De conclusie na afloop van de Ster was dan ook duidelijk: voor wwv is er nog een wereld te winnen, maar de uitslag geeft geen juiste weergave van de werkelijkheid.

Het is aan de ploeg om komende zaterdag dit te tonen in de Ronde van Zuid-Holland. De eerste van twee thuiswedstrijden dit seizoen nodigt altijd uit om wat extra’s te brengen. Gezien het sterke internationale deelnemersveld en de jonge ploeg van Westland Wil Vooruit zal er wel zonder druk gestart worden. De ploeg zal onder leiding van Jeroen van Vliet vooral proberen te verrassen en een mooie prestatie als team neer te zetten.

De afgelopen jaren waren de omstandigheden tijdens de Ronde van Zuid-Holland dusdanig dat het een veredelde toertocht werd. Niet de ideale omstandigheden om de beste renners in het amateurpeloton te verrassen. De voorspelling voor zaterdag met een mooie zuidwestenwind zullen voor een glimlach zorgen in het Westlandse kamp. De renners zullen precies weten waar de wind in de rug staat en er geen ontsnappen meer aan: waaiers. Met snelheden van boven de 60 per uur en met minimaal voordeel van de renner voor je is het buigen of barsten.

Krijgen we dit jaar eindelijk weer waaiers? Foto: http://www.natuurlijkpn.nl/

Voor Westland Wil Vooruit wordt dus zaak om de energie tot dat moment te sparen. Op het moment zullen ze goed gepositioneerd moeten zitten, want twee plaatsen te ver van achter en je bent gezien. In theorie weet iedereen wat er moet gebeuren, maar de renners die het in de praktijk moeten brengen zijn:

Coen van Kleef
Jaap van der Meij
Nick van der Meer
Stef Zeestraten
Diederik Deelen
Wessel van Koppen

Voor hen de uitdaging om de strijd aan te gaan met de top teams in wat ongetwijfeld een mooie koers gaat worden. De koers start en finisht in Kijkduin. Een mooie gelegenheid om de sfeer en spanning te voelen!

 

 
De uitgelichte foto dankzij vvv.nl