In het Avontuur vanachter het Stuur nemen we elke week even plaats achter het stuur van de ploegleiderswagen van Westland Wil Vooruit. Met Gerard Heskes, als onze steun en toeverlaat op de bijrijdersstoel naast ons, kijken we vooruit op het komende wielerweekend. Deze week blikken we vooruit op de Ronde van Midden Nederland.

Het gesprek deze week met Gerard begint met Jetse Bol. De sympathieke renner rijdt nu in de Vuelta zijn longen uit lijf. Waar hij bij zijn vorige teams wegkwijnde en één van de vele talenten leek te worden die het niet zou redden, is hij nu helemaal opgebloeid. Bij een team waar hij de vrijheid krijgt om zijn eigen koers te kiezen en hij in alle mogelijke manieren wordt ondersteunt, komt hij tot volle wasdom. De vergelijking met WWV renner Piotr Havik is dan snel gemaakt. Piotr heeft altijd te boek gestaan als talent, maar leek niet alles er uit te kunnen halen. In de omgeving van WWV & Beat Cycling werd er naar Piotr geluisterd en kijk wat hem het nu brengt. Een stage bij Katusha en sterkhouder van de Westlandse formatie. Een mooi ambassadeur voor de Westlandse Wielersport.

Piotr was de beste Westland Wil Vooruit coureur afgelopen zondag in de Ronde van de Achterhoek. Met een 6e plek in een sterk deelnemersveld was het een goede prestatie. Toch was Gerard Heskes niet helemaal te spreken over de manier van koersen van zijn pupil. Piotr kwam in een groep van vier terecht waarin hij uiteindelijk kostbare energie stak die hem later van een betere klassering onthield. Toch was de prestatie van Piotr, maar ook Jos Koop en Diederik Deelen reden voor opgewekte gezichten in het WWV-kamp. De vorige keer werd aangestipt hoe moeilijk het is om een seizoen lang de neuzen allemaal dezelfde kant op te hebben. Toen werd zelfs even aangestipt hoe belangrijk een meevaller daarin kan zijn. De prestaties in de Ronde van de Achterhoek lijken een keerpunt te vormen in het seizoen van WWV.

Na de Ronde van de Achterhoek stonden er twee ploegentijdrittrainingen op het programma. Een opvallend gezicht daarbij was die van Jos Koop. Tot nu toe kon de tijdrit in welke vorm dan ook niet rekenen op de warme belangstelling van Jos. Aankomende zaterdag staat echter een 26 kilometer lange ploegentijdrit op het programma voor de Ronde van Midden Nederland. Hierin zal Jos ook deel uitmaken van het team en dat heeft er voor gezorgd dat hij de laatste tijd heeft geïnvesteerd in zijn tijdrit. Tekenend voor de instelling van de renners van WWV.

Dit weekend wordt dus de Ronde van Midden Nederland gereden. Op zaterdag is de ploegentijdrit en op zondag een rit in lijn over een kleine 200 kilometer. Als UCI 2.2 koers is deze koers zwaar bezet. Een mooi kans voor de renners van WWV om hun conditie te testen en aan te scherpen richting het slotweekend van zowel de club- als de topcompetitie. Natuurlijk zullen de renners ook een goede uitslag willen rijden, maar voor nu is de teambuilding en verbetering richting de finaleweekenden het primaire doel. Naast Jos Koop en Piotr Havik zullen ook Diederik Deelen, Nick van der Meer, Luuk van der Wal, Coen van Kleef, Wessel van Koppen en Christaan Meerbeek aan de start verschijnen in Utrecht.