In het Avontuur vanachter het Stuur nemen we elke week even plaats achter het stuur van de ploegleiderswagen van Westland Wil Vooruit. Met Gerard Heskes, als onze steun en toeverlaat op de bijrijdersstoel naast ons, kijken we vooruit op het komende wielerweekend. Deze week blikken we vooruit op de Omloop Hoeksche Waard.

Een nieuw weekend en een nieuwe clubcompetitie. Vorige week vrijdag werd er ook gekoerst voor de clubcompetitie in de Parel van de Veluwe en aansluitend werd op zondag nog de topcompetitiekoers Omloop der Kempen gereden. Dit weekend staat alleen de Omloop Hoeksche Waard op het programma, dus kunnen de renners zich volledig op deze koers richten.

Vorige week werden door meerdere renners beide wedstrijden gereden. Op vrijdag was het Nick van der Meer die de 2e plek behaalde. Door de goede prestaties van zijn ploeggenoten erachter staat WWV inmiddels alweer tweede in het clubklassement. Van der Meer moest even bijkomen van zijn prestatie, maar begreep later dat er misschien wel meer in had gezeten. De sterkhouder van Westland Wil Vooruit had kunnen vertrouwen op zijn sprint en had niet hoeven demarreren. Met zijn demarrage speelde hij van Zandbeek en Huenders in de kaart. De uitgenaste coureurs zaten samen in de slag en hadden daarmee de kopgroep in de tang. Een wijze les voor van der Meer, maar die overwinning komt nog wel.

Op zondag was van der Meer ook weer goed, maar miste hij de beslissende slag. Ploeggenoot Havik zat wel mee in de kopgroep en blijf tot de finish weg. Aangezien Havik net terug is van een koerspauze was het niet de verwachting dat hij hoge ogen zou gooien in de finale. Dit bleek helaas bewaarheid. Hij ontbeerde nog de koershardheid om in de finale de beslissing te kunnen forceren. Toch wist hij wel de leiding in het individuele klassement voor clubcoureurs te verstevigen.

Buiten beeld reden Coen van Kleef en Noah van der Meer minstens net zulk goede koersen. Beiden hebben veel werk verzet voor de ploeg, waardoor juist Nick van der Meer en Poitr Havik konden schitteren. Voor Noah van der Meer was dit een mooie bevestiging weer wielrenner te zijn. De overkomst van de junioren naar de Elite/Belofte is geen gemakkelijk, maar aan de voorkant van een koers rijden en belangrijk zijn voor de ploeg doet iedere renner goed.

Met de ervaringen en prestaties van afgelopen weekend in de achterzak zetten de mannen van Westland Wil Vooruit dit weekend koers naar Puttershoek. Waar één van de mooiste klassieker in de regio wordt verreden: Omloop Hoeksche Waard. Een kleine 145 kilometer lang moeten de renners draaien en keren in de mooie open velden van de Hoeksche Waard. De smalle wegen vormen nog een extra obstakel en wordt dus wederom een nerveuze koers verwacht. WWV heeft de laatste tijd laten zien juist in zulke koersen goed te zijn en de verwachtingen zijn dan ook hooggespannen. Pakt Nick van der Meer eindelijk zijn langverwachte en dikverdiende overwinning? Of zet Christiaan Meerbeek nu het stapje wat al een tijdje van hem wordt verwacht? Dat zijn vragen die beantwoord moeten worden samen met Dennis van Leeuwen, Naoh van der Meer, Coen van Kleef en Jos Koop.

Ploegleider Heskes was dus zeer content met de prestaties van Noah van der Meer en Coen van Kleef, maar hij verlekkerde zich ook over de terugkeer van Dennis van Leeuwen. Vorige week liet van Leeuwen de koersen even schieten, maar zaterdag staat hij weer aan de start. Heskes benadrukte het belang van een renner als van Leeuwen in de ploeg en zijn niet te onderschatten invloed op de tactiek van de ploeg. Met zes zeer goede renners aan de start wordt niet alleen gekeken naar de eventuele individuele prestatie, maar zeker ook naar die van de ploeg. Met de goede prestaties in de Parel van de Veluwe is de tweede plek in het clubklassement ingenomen en kan er naar boven worden gekeken. Het gat is nog groot, maar een eerste stap richting de top kan gezet gaan worden.

In ieder geval staan de renners een mooie koers in mooi weer te wachten. Zaterdag zullen we weten of het blakende vertrouwen van Heskes en de mannen terecht is geweest. Wij hopen in ieder geval dat wij zaterdag tegen de avond mooi nieuws kunnen brengen!