fbpx

In het Avontuur vanachter het Stuur nemen we elke week even plaats achter het stuur van de ploegleiderswagen van Westland Wil Vooruit. Met Gerard Heskes, als onze steun en toeverlaat op de bijrijdersstoel naast ons, kijken we vooruit op het komende wielerweekend. Deze week blikken we vooruit op de Dorpenomloop Drenthe.

Na een afwezigheid van 2 jaar mag het peloton zich weer verheugen op een mooie koers in Drenthe. Afgelopen weekend was Drenthe al het decor voor een wedstrijd bij de Elite/belofte en dit weekend zal het peloton er wederom neerstrijken om over de kasseien aldaar te strijden voor de overwinning.

De organisatie wilde zelfs nog grindstroken, bekend uit de slag om Norg, in het parcours opnemen, maar dat weer organisatorisch een te grote uitdaging. De angst voor een kopgroep die op dat moment weg zou zijn, waardoor de wegen te lang afgesloten zouden blijven, zorgde er voor dat dit feest niet doorging. Toch zullen de renner een uitdagende koers voor hun wielen hebben zondag. Niet alleen de kasseien, die Gerard Heskes tot de uitspraak noopte: “Deze liggen er slechter bij dan bij Parijs-Roubaix”, maar juist ook de open vlaktes en dorpjes vormen een serieus obstakel voor de renners.

Bij Westland Wil Vooruit heeft Nick van der Meer besloten zijn eerste piek periode met een week te verlengen. Na zijn goede vorm van vorige week, wilde hij toch nog proberen om deze zondag te gelden te maken. Ook de realisatie dat er vorige week meer in had gezeten, zal door zijn hoofd hebben gespeeld en wie weet wat hij nu op de Drentse stenen kan doen. Hij zal de reis naar Drenthe niet alleen hoeven te ondernemen ook Coen van Kleef, Jos Koop, Luuk van der Wal, Koen van Nieuwpoort, Bram Nelck, Wessel van Koppen en Dennis van Leeuwen zullen aan de start verschijnen.

Eerder maakte we al melding van de comeback van Dennis van Leeuwen. Na een val in Olympia’s Tour moest hij terugkomen van een gebroken knieschijf en afscheurde spieren. We schrijven het met potlood, maar hij wordt per week weer beter. De hoop is dat hij, ondanks het dieptepunt in Olympia’s Tour vorig jaar, sterker terug kan komen. Het is hem gegund.

Ook Jos Koop staat weer aan de start en waar hij start is Heskes hoopvol. Na een avontuur in Eritrea en vlak voor een trainingskamp in Spanje, pikt hij zondag toch nog een koersje mee. Zijn ploegleider is er kort over: “Overeind blijven, meezitten en afmaken.” Dus Westland Wil Vooruit heeft meerdere ijzers in het vuur. Ook Coen van Kleef presteerde vorige weekend goed bij de Haagse Wielerdag en zal wellicht zich ook nog wel laten zien in Drenthe.

Bob Wubben en Diederik Deelen ontbreken wel in Drenthe. Van Deelen was bekend dat een ijzeren plaat uit zijn schouder is verwijderd. Het verwijderen van dit aandenken aan een valpartij heeft een wond overgelaten en deze is helaas gaan ontsteken. Even goed herstellen voor Deelen dus. Wubben heeft een mooiere reden voor zijn afwezigheid. Hij gaat naar Moskou voor The Five Rings of Moscow. Een jaarlijkse wedstrijd als overblijfsel van de Olympische spelen aldaar. Het is een UCI 2.2 koers en met Firsanov hebben ze zelfs een oud winnaar nu actief in de Giro d’Italia.

Al bij al een mooi weekend voor de boeg voor de mannen van Westland Wil Vooruit. Vooraf bezien moet minimaal een goede uitslag mogelijk zijn, maar zoals altijd: De Koers is de koers.