In de Zesdaagse van Rotterdam is Jesper Asselman samen met zijn koppelmaat Pim Lighart een plekje gestegen. Het duo van Team Roompot Nederlandse Loterij staan nu na twee dagen koers op de negende plek.

Tijdens vrijdagavond, die beter bekend staat als de Westlandse avond, wist het koppel niet zoals de eerste dag een onderdeel te winnen. Wel waren Asselman en Lighart in staat om tijdens de koppelkoers een ronde te pakken en werden daardoor zesde op dit omderdeel. In het algemeen klassement staat het duo nu op plek negen met vijf ronden achterstand.

De Zoete

Ook Mylène de Zoete kwam vrijdag in actie tijdens de Women Cup. De Naaldwijkse reed een attente koers en wist goed haar mannetje te staan tussen de internationale top. Met het inluiden van de finale werd de koers ontsierd door een valpartij en werd de koers tijdelijk stilgelegd. Na de tijdelijke stop moesten de vrouwen nog tien ronden afleggen. In deze tien ronden wist niemand weg te komen en werd het een massasprint, waar De Zoete nog een top tien plek uit sleepte.