In een zeker niet saaie koers openingsrit van de Ronde van Denemarken is Jesper Asselman negende geworden. De koers over 176,6 km stevende af op een massasprint, maar wist de 21-jarige Deen Casper Pedersen vriend en vijand te verrassen met een late uitvalspoging en won de eerste etappe.

In regenachtige en winderige omstandigheden kregen de renners om 13:00 uur het startschot te horen. Al snel reden zes renners weg die een voorsprong uitbouwden van maximaal vijf minuten.

Enige opwinding ontstond toen de koplopers verkeerd werden gestuurd. Hierdoor moest de organisatie de koers neutraliseren. Na een kwartier werd de wedstrijd weer in gang geschoten, met de zes weer aan de leiding. Zij konden niet uit de klauwen van het peloton blijven en op 35 kilometer voor de streep werd de kopgroep weer ingerekend. Daaropvolgend probeerde Trek-Segafredo het peloton in waaiers te trekken. Dit mislukte en stevende  het peloton af op een massasprint.

Hier dacht Casper Pedersen het zijne van en op 5 kilometer van de meet reed de jonge Deen weg. Ondanks het jagende peloton wist Pedersen zijn vlucht te bekronen met de overwinning. Achter hem mengde Jesper Asselman in de massasprint en werd negende. De Wateringer van Roompot-Oranje peloton klopte o.a. John Degenkolb en was hiermee de eerste Nederlander die over de finish kwam.