google.com, pub-6238492612415841, DIRECT, f08c47fec0942fa0

De 57e ronde van ‘s Gravenzande is een prooi geworden voor de thuisfietsende equipe van Argos-van Scheijndel. In een koers die vanaf het begin op de scherpst van de snede werd verreden, was het Dennis Ruijgt die naar de overwinning soleerde. De koers bij de B was wederom een prooi voor Sirik Deerenberg.

A-Trimmers

Om 20.15 werden de A-trimmers opgang geschoten en direct zat heel het peloton op een lint. Met een gemiddelde dat tegen de 42 per uur aan lag, werd de koers afgeraffeld. Nadat eerst heel het peloton was afgemat reed een omvangrijke kopgroep weg. In de kopgroep was de ploeg van Argos-van Scheijndel over vertegenwoordigd. De overtalsituatie weerhield Han Spies en Willy Heeneman er niet van om aan te vallen. Verschillende pogingen werden ondernomen en op een gegeven moment leek de beslissende slag gemaakt. Spies, Willy en Bartek waren samen op avontuur. Met Bartek had Argos-van Scheijndel een mannetje mee, dus zou de vlucht kunnen slagen. Toch was het Argos-van Scheijndel zelf die kopgroep weer terughaalde. Pino vertrouwde de aanwezigheid van Willy niet in de kopgroep. Wat een sprong alleen had moeten zijn werd het terugpakken van de kopgroep door het peloton.

Naarmate de koers vorderde dunde de kopgroep langzamerhand uit. Het harde tempo en de verschillende uitlooppogingen werden een hoop renners te machtig. Met nog vier rondes te gaan was  het Dennis Ruijgt die een poging ondernam. Al snel had hij een gaatje en ditmaal deed zijn ploeg goed afstopwerk. Tot aan de finish kon hij zijn tempo onderhouden en met een mooie voorsprong kon hij over de streep komen. Zo was de Ronde van ‘s Gravenzande opeens binnen een vloek en een zucht beslist. Nadat de koers in eerste instantie bol stond van de spektakel, strijd en hardheid. Daarmee pakte de Argos-van Scheijndel ploeg toch de thuis overwinning in ‘s Gravenzande.

Dennis Ruijgt dus 1. Achter hem was het Barry Bel die het peloton nog voor wist te blijven en naar een tweede plek snelde. De sprint van de resterende kopgroep werd gewonnen door Willy Heeneman.

B-Trimmers

Bij de B-Trimmers ontvouwde zich een soort gelijk scenario als bij de A. Ware het niet dat de enige valpartij van de avond in het B-peloton viel te noteren. Op het moment dat een tweetal renners het parcours willen verlaten en op lage snelheid door de bocht gaan, komt Marco van der Sman door de bocht gesneld. Uitwijken, remmen, een klap en liggen. Onder luid applaus van het publiek slaat Marco zijn shifter recht en stapt hij weer op, maar zijn koers is verkeken.

Ook bij de B dus een omvangrijke kopgroep. In de finale is het de winnaar van Honselersdijk Sirik Deerenberg die de beslissing forceert. Hij rijdt weg bij zijn vluchtmakkers om niet meer terug te zien tot aan de finish. Achter hem is het net als in Honselerdijk Jacco Jansen die tweede wordt. Ditmaal dus geen Marco op de derde plek, maar Mario Lagerwerf. Na afloop liet Mario zich nog ontvallen dat hij er wel voor heeft moeten rijden. Wat heet.

Voor de trimmers die nu wéér niet op podium stonden heeft Wieler Westland nog wel een tip. Kijk even rond bij de reizen van de Wielerbus en bereid je goed voor op het volgende criterium seizoen! ( Of lees eerst onze ervaring)