Rozemarijn Ammerlaan is wereldkampioen tijdrijden geworden in het Oostenrijkse Innbruck. De Lierse van het APB junior women dev. Team klokte in de 19.8 kilometer lange tijdrit een tijd van 27:02.95 min en was hiermee 6.80 sec. sneller de Italiaanse Camilla Alessio werd tweede. De Britse Elynor Backstedt maakte het podium compleet.

Ammerlaan begon goed en klokte bij het eerste en enige meetpunt de tweede tijd, op maar een paar tiende van de Britse Elynor Backstedt. In het tweede deel wist De Lierse deze achterstand naar een voorsprong te buigen en  klokte aan de meet 27:02.95 min. Na Ammerlaan moesten nog 7 dames binnenkomen. Hierbij een paar grote tijdritkanonnen, waaronder de Britse Georgi Pfeiffer. Maar niemand wist de tijd van Ammerlaan te verbeteren, die als eerste Westlandse ooit de wereldtitel tijdrijden pakte.

Een grote verrassing, ik had het niet verwacht. Het was een zware race, vooral het heuvelachtige tweede stuk. We hadden daar ook geen wind in de rug.”, laat Ammerlaan als eerste reactie aan media partner WOS weten.

 

Foto: Youtube UCI

Banner Westlands fietsshirt