Met een tijd van 16:50 min over 12,4 km knalde Rozemarijn Ammerlaan naar winst op het NK tijdrijden bij de juniordames. Haar ploeggenote en nummer twee Britt Knaven volgde pas op 16 seconden. “Ik kan het eigenlijk nog niet echt geloven. Maar ben wel heel blij!” aldus de kersverse Nederlands kampioene.

Voorafgaand aan haar gouden tijdrit hadden wij een kort gesprek op Whatsapp met elkaar. Hierin gaf Ammerlaan aan een goed gevoel te hebben. Op het NK wegwielrennen afgelopen zaterdag merkte ze dat haar vormpeil in orde was en hoopte dit vormpeil ook te hebben op het NK tijdrijden. Voor start kende ze weinig stress. Ze wist dat het een strijd tussen haar en haar ploeggenote Britt Knaven zou gaan worden.

“Tijdens de rit was ik wel kapot bij het keerpunt, maar ploegleider Kelvin Dekker zei achter in de auto dat ik voor goud kon gaan en een snelle tussentijd had. Ik heb toen alles gegeven wat ik had.” vertelt Ammerlaan ons.“Na de finish was ik zo kapot, dat heb ik nog nooit na een tijdrit gehad.”

Al die inspanningen bleken genoeg voor een gouden medaille op het NK tijdrijden. Een prestatie wat weinig Westlanders haar hebben voorgedaan. Het is dan ook een zeer unieke prestatie van De Lierse, die het besef nog niet hebt dat ze Nederlandse kampioen is. Maar als ze morgen in die kampioene trui wakker wordt zal dat besef er wel zijn! Rozemarijn gefeliciteerd!

Foto: Facebook APD junior women dev. Team