google.com, pub-6238492612415841, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Na het WK in Noorwegen mag Rozemarijn Ammerlaan morgen voor de tweede keer wereldkampioenkilometers maken. In Innsbruck start de Lierse van het APB junior women dev. Team dan in de tijdrit. In deze discipline is Ammerlaan huidig Nederlands kampioene en kan in Innsbruck hoge ogen gooien.

Dit jaar heeft Ammerlaan een flinke stap vooruit gemaakt. De Lierse werd in Bergen op Zoom Nederlands kampioen in het tijdrijden en reed het gehele seizoen mee in de voorste gelederen van het juniordames peloton. Daarnaast won ze ook de generale repetitie voor het WK Tijdrijden in de  Watersley Ladies Challenge. Op een parcours met veel draaien en keren was Ammerlaan in de tijdrit 8 tellen sneller dan Pfeiffer Georgie en won. De tijdritbenen van Ammerlaan zijn dus goed.

Ook aan de voorbereiding kan het liggen. Ammerlaan is met de nationale selectie al eerder dit jaar naar het Oostenrijk gegaan om het parcours te verkennen. De tijdrit start in Hall-Wattens en gaat over 20 kilometer naar Innsbruck. De eerste acht kilometers zijn vlak. Daar kan je volle bak doortrekken. Daarna is het glooiend richting de  finish. ” Ik heb de afgelopen weken veel op mijn tijdritfiets gezeten om het optimale gevoel te krijgen.” Daarnaast vind Ammerlaan in Innsbruck een parcours wat haar moet liggen. Daarom is ze ambitieus: “Ik hoop bij de eerste 8 te rijden”, aldus Ammerlaan.

De tijdrit is morgen live te volgen op Sporza om 11.00 uur en Eurosport vanaf 10.00 uur. Naast de tijdrit start Ammerlaan ook de wegwedstrijd in Innsbruck. Dan zullen wij haar ook kort spreken over wat haar ambities zijn.

Foto: Instagram Rozemarijn Ammerlaan

Banner Westlands fietsshirt