Eindelijk is het zo ver, mijn allereerste WK bij de junioren. De afgelopen weken hebben we met heel ons team hier naar toe geleefd. We hebben wedstrijden gereden en zijn op trainingskamp geweest, alles om morgen een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.

Woensdag was de reisdag, we vlogen vanaf Schiphol naar Bergen. In Nederland was het nog lekker weer, maar de piloot vertelde dat het in Bergen regende met 12 graden. Even omschakelen dus. Na een relaxte vlucht deed ik mijn eerste stappen in Noorwegen. Wat een mooi land zeg! Vanuit de lucht zag het er al spectaculair uit, maar in het echt is het nog mooier.

Ik vloog samen met 3 andere meiden, Eva, Lorena en Noa. Marit en Anne waren er al omdat zij de tijdrit hebben gereden op maandag. Eenmaal in de hotelkamer aangekomen mochten we ons meteen omkleden en de fiets op. Met z’n vijfen hebben we even de benen losgereden. We gingen richting het tijdritparcours waar de mannen bezig waren met hun tijdrit. Precies op tijd, want we konden Wilco Kelderman een mooie afdaling zien maken. De laatste paar kilometer van de rit ging het wel regenen, maar dat was te verwachten.

Terug in het hotel snel douchen en op de massagetafel. Gelukkig was er een tv op de kamer, zodat we Tom Dumoulin de wereldtitel zagen pakken! Heel gaaf moment. ‘s-Avonds tijdens het diner was Tom er ook en hebben we zijn titel goed gevierd. Echt heel bijzonder om dat van zo dicht bij mee te maken. Daarna lekker op tijd naar bed en genoeg rust pakken.

Vanochtend ging de wekker om 07.15 uur en zaten we vroeg aan het ontbijt. We gingen namelijk het wegparcours verkennen, weer of geen weer. Tijdens het ontbijt regende het wel, maar niet heel hard. Daarna met z’n allen de auto in om richting het parcours te rijden. Dan zit je ineens bij Annemiek van Vleuten in de auto, de wereldkampioen tijdrijden. Dat geeft wel echte motivatie!

Het parcours was heel mooi en ik ben blij dat we het nat verkend hebben. Waarschijnlijk rijden we morgen de wedstrijd ook met regen, dus dit was een goede oefening. Daarna weer snel douchen, lunchen en tactiekbespreking om vervolgens door te gaan naar de Junior Conference.

Bij de Junior Conference zaten we met alle junioren, man en vrouw, bij elkaar in een zaal en waren er een aantal sprekers aan het woord. In het hotel teruggekomen hebben we gegeten en daarna heb ik alles voor morgen klaargelegd. Nu op tijd naar bed en dan is morgen de grote dag!